Door Anne van Seters

Eenpoosje terug ontstond het idee om samen een optreden te verzorgen met het koor Horus. Na eerst zelfstandig onze partijen te hebben ingestudeerd, volgden een paar gezamenlijke repetities.

Zaterdag 7 november was het tijd voor ons gezamenlijk Herfstconcert in de Lutherse kerk te Utrecht. Binnen een half uur waren alle toegangskaarten verkocht en kon in deze prachtige ambiance het concert beginnen. Voor de pauze zong Horus een aantal liederen uit hun repertoire en begeleidde een deel van onze muzikanten hen bij een deel van de Dreigroschenoper van Kurt Weil op teksten van Bertold Brecht.

Na de pauze speelde De Noordooster met Horus drie delen uit  het Armeens Oratorium van Khatchatour Avedissian. In de intimiteit van de prachtige kerk ontstond een intense eenheid tussen het koor, de muzikanten en het publiek. Velen vonden het een indrukwekkend hoogtepunt van de avond.

Vervolgens speelde De Noordooster nog een aantal nummers uit eigen repertoire. En tot slot sloten we gezamenlijk de avond af met een luchtige medley van Rames Shaffy. 

Het was een zeer geslaagd optreden voor iedereen. En wie weet met een mogelijk vervolg in de toekomst.