Op zondag 10 januari kreeg de Noordooster de Bibliotheek op de Oudegracht aan het swingen en dansen. We traden daar op ter gelegenheid van de Nieuwjaarsduik van de Culturele Zondagen.

In het repertoire deze keer twee bijzondere nummers: we hebben voor het eerst het nieuwe nummer ‘Nign’ gespeeld! En we hebben een nummer samen met het publiek en de boeken uit de bibliotheek gedaan met ‘instant conducting’; een methode waarbij Kay met gebarentaal ter plekke een muziekstuk dirigeert. Dit gebruiken we ook om in te spelen tijdens elke repetitie. In de bibliotheek hebben we naast instrumenten ook boeken gebruikt. Door voor te lezen, harder of zachter, met z’n allen of één iemand alleen, en woorden of zinnen te herhalen kun je ook ritme en muziek creëren!
Het was een hele gezellige middag en we hebben ervan genoten.