‘Dat is nou Wereldmuziekorkest De Noordooster!’

Door Joanne de Jonge

Als je op 5 april door het grote raam van de aula van het Gerrit Rietveld College naar binnen keek, zag je daar op het podium allerlei verschillende instrumenten, geconcentreerd spelende muzikanten, een dirigent die zich af en toe het zweet van het voorhoofd wiste en een aandachtig luisterend publiek. Dat publiek hoorde rustige, verstilde stukken, afgewisseld met stukken waarbij het de pan uit swingde. Het orkest ging dan steeds energieker spelen. De saxofoons en de klarinetten daagden elkaar uit, de contrabas zweepte het geheel op en dan was opeens alle aandacht gevestigd op de solo van de accordeon.

Het was ons eerste concertje met de nieuwe dirigent Bart Lelivelt en dat maakte ons, en Bart zelf, een tikje zenuwachtig. Maar we kunnen trots en tevreden zijn op dit geslaagde concert.

We speelden vooral Zuid-Amerikaanse nummers die we onder leiding van Bart opnieuw hebben ingestudeerd, maar ook twee nieuwe stukken, door Bart gearrangeerd. Het was een bont geheel van wereldmuziek met na afloop nog een gezellig hapje en een drankje. Kortom: een feestje!

Bart, we hopen dat je nog een hele tijd blijft. Ook dank aan het publiek, jullie zijn weer van harte welkom op ons volgende concert!