Door: Willem Knitel

Ritme

Het orkest dompelde zich twee avonden lang onder in ritme, ritme en nog eens ritme. Onder leiding van Jan Knoppers (fenomeen op het gebied van dans en theater) en met ondersteuning van onze ‘eigen’ Bart Lelivelt onderzochten we, met handgeklap en voetenwerk, syncopen, maatsoorten, cadans en vooral timing.

Dat was ontdekken of je op het juiste spoor zat of dat je je eigen ding zat te doen en dat kunt corrigeren naar een harmonieus geheel. Kortom, gevoel krijgen bij ritme, luisteren naar elkaar en dat toepassen in de muziek.

Presentatie

Jan is bovenal danser en theaterman. Hij liet zien dat muziek maken ook presentatie aan een publiek is, en de twee avonden hebbben we verschillende technieken geoefend. Ons repertoire van wereldmuziek leende zich daar uitstekend voor.

Jan en Bart hebben ons in ieder geval iets heel duidelijk gemaakt: muziek maken is plezier maken, en het plezier dat je zelf beleeft draag je over aan het publiek. We gaan ons best doen!