Op zondag 17 september 2023 deden we met ons orkest De Noordooster mee aan het 31e Heikneuter Blaasfestival in Austerlitz, georganiseerd door Blaaskapel De Heikneuter en Fanfarecorps Erica. We hadden geluk met het weer; want na een hele ochtend regen werd het nét op tijd droog. Op het Dorpsplein was er een gemoedelijke sfeer en we werden hartelijk ontvangen door de organisatie.

Gelukkig ging het optreden wel goed; we waren heel geconcentreerd. Vanuit het publiek kregen we de reactie dat het goed klonk en dat we er zo’n plezier in hadden, en dat Bart zo’n leuke dirigent was. (hij praatte de boel ook weer onderhoudend aan elkaar). De jury gaf ons 62 punten (opgebouwd uit 6 achten en 2 x 7,5) voor de ‘Armeense suite’, dat was 1 punt meer dan bij onze laatste deelname in 2015.

Wat heel leuk was, was dat er meerdere oud-leden waren als publiek (Reitz, Ans en Karin en haar man) en ook dat twee dames belangstelling toonden om lid te worden!

Door: Denise Cremers