Zaterdag 25 november heeft het wijkorkest de Noordooster, samen met het harmonieorkest van de Bazuin, een concert gegeven in Zimihc theater Stefanus in Overvecht. Met als thema “Dubbel Dansen”. Het was een gevarieerd programma waarbij een slideshow van prachtige beelden achter de orkesten vertoond werd. Beide orkesten speelden afzonderlijk eigen repertoire en als sluitstuk twee gezamenlijke stukken. Dat betekende tijdens repetities en optreden nogal wat changementen van stoelen, wat allemaal soepel verliep. Het was een bijzondere ervaring om als wereldmuziekorkest samen met zo’n groot harmonieorkest te spelen. Bij de eerste repetitie voegden wij ons vlotjes per sectie in dat van de Bazuin. Bart zei later dat hij het zo leuk vond ons te zien zitten tussen al die musici van de Bazuin. Wat een overweldigend geluid van zo’n tachtig blazers in alle soorten en maten! Terwijl wij er zelf ook best wel wat van kunnen hoor. En onze strijkers, best bijzonder in deze samenstelling, waren toch goed te horen. Het was een goed bezocht concert met zeer gevarieerde muziek. Wij trapten losjes af met het nummer Goodbye Macedonia door, zonder aankondiging vooraf, per sectie lopend en waar mogelijk al spelend vanuit de coulissen het podium op te komen tot het orkest en de muziek zich langzaam vulde tot een totaal. Mooie start van een hele mooie muziekavond die door de twee orkesten samen werd afgesloten met Epirotikos (traditional, Nikos Skaikottas) en de 2nd Waltz van Shostakovich!

Door: Anneke Jansen