Op donderdagavond 14 december waren wij als orkest te gast voor “Muziek in de Bieb” in de bibliotheek op de Neude. Verschillende optredens waren die dag en avond te zien en te horen op diverse plekken in het gebouw. Van 20.00u tot 21.00u speelden wij in de grote prachtige hal van de bibliotheek. En dat was een beetje spannend want hoe zou dat gaan met de akoestiek in die enorm hoge ruimte? De galmende klanken waren mooi om te horen, sommige slotakkoorden met volume vulden de complete ruimte. Indrukwekkend en zuiver. Er was, ondanks de vreemde avond vanwege demonstraties in de binnenstad en tijdelijk ontbrekend OV, toch genoeg geïnteresseerd en leuk publiek aanwezig.  We sloten na een mooi programma met muziek uit alle windstreken op tijd af met kerstmuziek uit Frankrijk en Argentinië. Het was mooi en wie weet zijn we er volgend jaar weer.

Door: Anneke Jansen